В акваторію Чорного моря зайшов корабель НАТО

15.02.2019, 12:11
12105

До протоки Босфор у напрямку міста Стамбул увійшов німецький корабель комплексного постачання.

Читайте також: У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Британії

У Чорне море ввійшов німецький корабель комплексного постачання флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 – Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2). Сьогодні судно пришвартувалось у порту Стамбула. Про це у Facebook повідомляє моніторингова група “Майдану закордонних справ”, Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції BlackSeaNews.

“15.02.2019 о 07:45 до протоки Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман SNMCMG2 – німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу “Ельба”. Приблизно о 08:15 корабель пришвартувався в Стамбулі у військового причалу на мисі Сарайбурну”, – повідомляється у пості.

Німеччина очолила SNMCMG2 в січні 2019 на ротаційній основі.  Серія з шести плавбаз типу “Ельба” (проект 404), призначених для мобільного забезпечення в море ракетних катерів і торпедних катерів і тральщиків в зоні відповідальності національних військово-морських сил, повідомляє “Уніан“.

“Основними завданнями цих суден є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією”, – ідеться у повідомленні. Особливістю плавбаз типу “Ельба” є використання змінних контейнерних модулів, склад яких залежить від характеру бойової діяльності забезпечуваних кораблів.  Раніше повідомлялося, що НАТО хоче розширити свою присутність у Чорному морі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com