В Австрії між президентом та урядом спалахнув конфлікт через допомогу Україні

18.05.2023, 13:02
140763

В Австрії між президентом Александром Ван дер Белленом та міністеркою оборони Клавдією Таннер виникли розбіжності щодо підтримки України у розмінування.

Читайте також: Під Черніговом банда закопала сім’ю з маленькою дитиною: спливли моторошні деталі злочину

Про це пише видання Der Standard.

Зазначається, що президент висловився за швидке залучення Австрії у питаннні розмінування в Україні. Тим часом міністр оборони відмовляється від участі в подібних операціях, посилаючись, на нейтралітет Австрії. 

“Будь-які проблеми безпеки для персоналу з розмінування, звичайно, повинні бути прийняті до уваги, але одна річ повинна бути ясною: підтримка розмінування цивільних територій, таких як житлові будинки, школи, дитячі садки або сільськогосподарські території, безумовно, не суперечить австрійським нейтралітет, але це питання гуманітарне“, – сказав глава держави.

Водночас Таннер заявила, що австрійські військові сили готові допомогти Україні із розмінування, але після закінчення війни.  Зараз це суперечить конституційному праву, і вона не ризикує “залучити австрійських солдатів, хоча б і непрямо, до військових дій”. 

Журналісти пишуть, що причиною такого рішення міністерка називає, що немає жодних гарантій, що розмінування “не буде використано учасниками війни для проведення стратегічної атаки”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com