В Британії 6 років в селі залишали пакунки з грошима. Поліція дізналася, хто це був

14.01.2020, 22:12
59820

Протягом шести років невідомі залишали пакунки з грошима в селі Блекхолл-Кольєр в графстві Дарем на півночі Англії. Нарешті вдалося з’ясувати, хто це робить, хоча “добрі самаряни”, як їх називає поліція, вирішили залишитися анонімними. Про це пише ″ВВС″.

Читайте також: У Британії жінка продала старий одяг і придбала собі будинок

Гроші – пачки по дві тисячі фунтів (2 600 доларів) 20-фунтовими купюрами – завжди викладали у помітних місцях, часто прямо на тротуарі.

Двоє благодійників розповіли поліції, що в них несподівано з’явилися гроші і вони вирішили ними поділитися. З 2014 року вони робили це в Блекхолл-Кольєр не менш як 12 разів.

Одна благодійниця сказала, що відчуває емоційний зв’язок з цим колишнім шахтарським селищем після того, як в минулому їй допоміг місцевий житель, і вона хотіла віддячити всьому селу.

За останні шість років місцеві жителі здали в поліцію всі знайдені гроші – 26 тисяч фунтів (майже 34 тисячі доларів). За британськими законами, якщо господарів знайдених грошей не виявили або ж вони відмовляються брати їх назад, то через певний проміжок часу гроші повертаються тим, хто їх знайшов.

Тому всі знайдені пачки грошей повернули людям, які їх знайшли.

Читайте також: У Британії туристам пропонують пожити у готелі з левами і тиграми (фото)

″Добрі самаряни” спеціально залишали гроші не тільки у помітних місцях, але й біля будинків, де живуть малозабезпечені люди, наприклад, пенсіонери. Вони також часто чекали неподалік, щоб переконатися, що гроші знайшли.

″Я дуже радий, що тепер ми можемо з упевненістю сказати, що мова не йде ані про злочинну діяльність, ані про людину з якимось психічним розладом, – заявив представник поліції Дарема Джон Фостер. – Я хотів би подякувати цим добрим самарянам за те, що вони зв’язалися з нами, а також чесним жителям села, які кожного разу приносили гроші в поліцію″.

Поки невідомо, чи продовжать анонімні благодійники залишати гроші на вулицях села.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com