В Інституті національної пам’яті запропонували перенести державний вихідний із 9 на 8 травня

8.05.2019, 17:57
24121

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що вихідний з 9 травня треба перенести на 8 травня. Про це він розповів журналістам у середу, пише ″Укрінформ″.

Читайте також: Ляшко закликав українців вийти на Софійську площу з портретами загиблих героїв АТО 9 травня (відео)

″Може залишатися два свята: 8 Травня як День пам’яті та примирення, коли ми разом з усією Європою у європейських традиціях вшановуємо всіх учасників цієї війни, а 9 травня має залишатися Днем перемоги над нацизмом. Але я вважаю вкрай важливим, щоб статус вихідного дня був перенесений саме на 8 травня, для того щоб ми поступово відмовилися від радянських традицій відзначення завершення Другої світової війни, тому що ми прекрасно розуміємо, що ці радянські традиції сьогодні використовує Росія для дестабілізації ситуації в країні″, – сказав В’ятрович.

Він зауважив, що 9 Травня як вихідний день став ″підставою для проведення різного роду політичних провокацій і маніпуляцій, які не мають нічого спільного із вшануванням загиблих учасників цієї війни, з пошаною до живих учасників цієї війни″.

На його думку, не буде жодної зневаги до живих ветеранів війни в тому, щоб перенести цей вихідний день. ″Навпаки, мені здається, що такою зневагою для них є різного року політичні шабаші, свідками яких вони є кожного 9 Травня в країні″, – підкреслив В’ятрович.

На його переконання, військові паради мають відбуватися лише в один день – День Незалежності України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com