В Іспанії проходять дострокові вибори до парламенту

28.04.2019, 11:42
22821

В Іспанії в неділю, 28 квітня, відбуваються дострокові парламентські вибори. Рішення про їх проведення було ухвалено після того, як в середині лютого іспанський парламент відмовився схвалити бюджетний план на 2019 рік, запропонований урядом соціаліста Педро Санчеса, пише “ТСН“.

Читайте також: В Іспанії відбудуться дострокові парламентські вибори

Окрім того, майже вся робота уряду блокувалася парламентською опозицією. На нинішніх виборах буде обрано новий склад Конгресу депутатів (нижньої палати парламенту), а також більшість сенаторів (208 з 266 членів верхньої палати парламенту).

У виборах беруть участь 80 партій та блоків. За даними соціологічних опитувань, лідером перегонів є Іспанська соціалістична робітнича партія Санчеса. Її головним конкурентом вважають правоцентристську Народну партію Пабло Касадо. Лідерами також є ліберальна Громадянська партія, ліва партія “Подемос” та ультраправа партія “Вокс”.

Як передбачають експерти, жодна з партій не отримає в 350-місцевому Конгресі депутатів абсолютної більшості в 176 депутатських мандатів, необхідних для формування однопартійного уряду. Тому переможцю доведеться вести коаліційні переговори, які можуть затягнутися на досить тривалий термін. Участь у голосуванні мають право взяти близько 37 мільйонів громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com