В Італії знайшли викрадену 20 років тому картину вартістю 60 мільйонів євро

11.12.2019, 23:21
56355

В італійському місті П’яченца знайшли картину австрійського художника Густава Клімта Портрет жінки, вартість якої оцінюється в 60 мільйонів євро, повідомляє в середу, 11 грудня, ВВС.

Читайте також: Італія: Сальвіні заявив про розпад коаліції і закликав провести дострокові вибори

Зазначається, що картина була вкрадена в 1997 році з галереї Річчі Одді і входила в список найбільш розшукуваних предметів мистецтва Італії.

Рама картини тоді була викинута на даху будівлі в явній спробі показати, що злодії проникли через вікно в даху. Це було не так, тому що вікно в даху було занадто маленьким, щоб картина могла пройти крізь нього.

10 грудня картину виявив працівник одного з муніципальних підприємств П’яченци, який очищав стіни галереї від плюща.

Він знайшов закриту залізними дверима порожнину в стіні, а всередині лежала картина, загорнута в чорний пластиковий пакет для сміття.

Співробітники галереї впізнали в ній Портрет жінки Клімта. Вони вивчили печатки і штампи на зворотному боці полотна і припустили, що знахідка є оригіналом. Однак остаточно її справжність визначить експертиза.

Густав Клімт написав картину Портрет жінки в 1916 або 1917 році. У 1925-му полотно купив аристократ з П’яченци – Джузеппе Річчі Одді. Колекціонер заповів своє зібрання предметів мистецтва місту, і після його смерті їх виставили в галереї, яка отримала його ім’я. Портрет жінки був найціннішим експонатом галереї Річчі Одді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com