В Кабміні медикам освітніх закладів хочуть встановити карантинну надбавку до зарплати

27.11.2020, 12:11
90186

Кабінет міністрів планує встановити медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форм власності доплату у розмірі 20% від зарплати. Проект документу направлений на погодження профспілок. Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок України.

Читайте також: Кабмін прийняв доопрацьований проект держбюджету

Згідно з проектом постанови, доплата встановлюється з 1 грудня 2020 року та до скасування карантину, встановленого Кабінетом міністрів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, медична сестра (6-9 тарифний розряд) має посадовий оклад від 3226 гривень до 3849 гривень на місяць. Водночас лікар у закладі освіти, залежно від тарифного розряду має посадовий оклад від 4050 гривень до 5051 гривень.

“Такий низький рівень оплати праці медпрацівників у закладах освіти призводить до їх масового звільнення і, як наслідок, заклади освіти втрачають можливість забезпечувати дотримання державних гарантій здобувачам освіти щодо медичного обслуговування учнів, студентів, слухачів у такий складний період, як розповсюдження коронавірусної інфекції”, – йдеться в документі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com