В Києві ЛГБТ-активісти вийшли на марш рівності, їх противники влаштували акцію протесту (відео)

19.09.2021, 13:21
101265

На перехресті вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького в Києві зранку зібрались учасники маршу рівності – ЛГБТ-активісти. Водночас біля університету Шевченка вийшли їх опоненти, противники маршу.

Читайте також: В Афганістані Талібан закрив міністерство у справах жінок і замінив його «міністерством моралі»

Як повідомляє кореспондент УНІАН, локація маршу огороджена металевими сітчастими парканами. В центрі міста дуже багато поліції.

Ймовірно марш рівності пройде від оперного театру через бульвар Шевченка до Бесарабської площі.

Відповідоно до анонсу акції у Facebook, вхід на локацію маршу буде відкритим до 11:00. Потім пускати до нього не будуть, з метою забезпечення безпеки.

Через проведення масових заходів у центрі Києва було перекрито рух транспорту на таких вулицях: Володимирська — бульвар Тараса Шевченка — Терещенківська — Льва Толстого — площа Льва Толстого.

Об 11:00 “Київпрайд” вирушив по Володимирській. Перехрестя Володимирської та бульвару Шевченка поліція перекрила автобусами, аби не допустити сутичок з противниками маршу. Всього у прайді беруть участь до 2000 людей.

Під час маршу жінка, що протестує проти ЛГБТ, легла поперек руху колони. Поліція віднесла її на тротуар.

Станом на 12:00 ЛГБТ-прайд добігає кінця. На площі Льва Толстого учасники прайду ховають свою агітацію, перевдягаються і спускаються в метро.

Чого хочуть ЛГБТ

Учасники Маршу рівності вимагають від керівництва держави, зокрема, прийняти законопроект (№ 5488) щодо боротьби з дискримінацією та впорядкування відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією та іншими формами нетерпимості, активізувати зусилля на шляху до повного офіційного визнання в Україні у найближчій перспективі цивільних партнерств між людьми однієї документальної статі, визнати чинники СОҐІ (сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності) можливими підставами вчинення домашнього насильства.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com