В НАТО назвали умови приєднання України до Альянсу

31.08.2023, 17:00
145989

Україна може приєднатися до НАТО, коли бойові дії проти Росії закінчаться, її кордони будуть стабільними і вона зможе зробити внесок у безпеку Альянсу, заявив представник Чехії в НАТО Якуб Ландовський.

Читайте також: Українська армія зможе завдати удару по Москві: яку ракету для цього застосують — ЗМІ

Як повідомляє Bloomberg, посол Чехії в НАТО заявив, що історичний прецедент вказує на те, що мирна угода між Києвом і Москвою, можливо, не є необхідною для членства, але що Україна повинна буде вирішити, коли закінчиться війна.

“Відвертій нестабільності і ворожості необхідно покласти край”, – заявив Ландовський. – “Але в кінцевому підсумку єдиною стороною, відповідальною за відповідь на питання про те, де має проходити кордон, є Україна. Ніхто сторонній навіть не може це прокоментувати”.

Він також підтвердив думку лідерів країн НАТО про те, що інші країни не можуть приймати рішення за Україну в питаннях закінчення війни з Росією.

“Єдиний, хто може думати або говорити про ці речі, – це сама Україна”, — сказав він.

Ландовський також висловив упевненість, що Угорщина і Туреччина, які останніми відмовляються схвалювати розширення НАТО за рахунок включення Швеції, погодяться в найближчі місяці, але цей процес вимагає більше часу для дипломатії і досягнення консенсусу.

“Я впевнений, що це станеться в найближчому майбутньому, до весни наступного року”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com