В одному із міст України скасували змішану систему навчання

11.09.2020, 21:21
83888

У Чернігові скасували змішану систему навчання з 5 по 11 клас. З 14 вересня школярі вчитимуться у звичному режимі. Таке рішення прийняли через численні скарги батьків.

Читайте також: МОЗ посилить контроль за дотриманням протиепідемічних норм

Змішану систему запровадили на початку вересня, проте вже через тиждень відмовились від неї. Про це повідомили у пресслужбі Чернігівської міської ради.

У міськраді зазначили, що наразі можна повернутись до звичного режиму навчання у школах. 1 – 3 вересня в Чернігові зафіксували спалах COVID-19, тому освітяни вирішили спрацювати на випередження, ухваливши рішення про змішаний режим навчання.

Як діяв змішаний режим

Змішану систему навчання у Чернігові запровадили з 7 вересня. Середні та старші класи поділили порівну. Частина дітей ходила до школи на навчання протягом тижня, інша – вчилась дистанційно. Потім школярі мінялись.

Чому скасували змішану систему навчання 

Батьки школярів називали змішану систему незаконною. Чернігівці влаштовували протести та писали скарги до управління освіти міської ради.

Одна з жительок Чернігова наголосила, що перехід на очну форму навчання школярів – це перемога для батьків.

Юрист Володимир Петрушанко розповів, що перевести школяра на дистанційну форму навчання може педагогічна рада на підставі заяви батьків, передає УНІАН. За словами юриста, педрада не мала права переводити всіх учнів переводити на дистанційне навчання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com