В Офісі генпрокурора підтвердили затримання екс-глави СБУ Харківщини: деталі

12.09.2022, 12:42
127282

Офіс генерального прокурора підтвердив затримання екс-начальника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна. 

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

Читайте також: Думав тільки про себе особисто: Зеленський звільнив очільника СБУ на Харківщині

Дудіну повідомлено про підозру у державній зраді та самовільному залишенні місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 407 КК України).

За даними слідства, у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року, начальник управління СБУ в Харківській області за власною ініціативою почав діяти на шкоду обороноздатності і державній безпеці України.

Окрім того, як співробітник-військовослужбовець СБ України, будучи у підпорядкуванні командувача угруповання військ “Харків”, з метою ухилення від виконання обов’язків військової служби в умовах воєнного стану, затриманий самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Як зазначають в Офісі генпрокурора, підозрюваний усунувся від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної і контрдиверсійної діяльності УСБУ в Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні Харкова.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР. Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com