В Офісі президента розповіли про передумови проведення місцевих виборів на Донбасі

19.09.2020, 11:46
84533

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, за яких умов місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися.

Читайте також: Українка підірвала мережу передвиборчим відео

Про це він заявив в ефірі Свободи Савіка Шустера, цитує ОП.

Єрмак наголосив, що змінами до постанови про вибори в Україні, в частині, що стосується їхнього проведення на Донбасі, займатиметься виключно Верховна Рада.

“Ні політики в Україні, ні тим паче політики ззовні не можуть щось обіцяти, говорити, що щось буде ухвалено», – сказав він. “Але коли ми зустрічалися в Берліні, я поінформував представників «нормандської четвірки” про те, що дійсно сьогодні у Верховній Раді України зареєстрована постанова щодо змін до постанови про проведення місцевих виборів. Вона внесена депутатом Качурою, і коли це визначить Верховна Рада, вона потрапить у залу, і там буде вирішуватися її доля”, – заявив керівник Офісу президента.

Сам керівник ОП каже, що, на його переконання, рішення “повинно бути ухвалено відповідно до інтересів держави, до зобов’язань і до норм міжнародного права”. Єрмак наголосив, цитує прес-служба ОП, що проведення виборів на непідконтрольній Україні території Донбасу можливе лише після повної деокупації та врегулювання всіх питань безпеки, а також з дотриманням прав людини.

“Я думаю, всі українці вже звикли: все, що обіцяє президент Зеленський, він робить. Тому у мене немає жодного сумніву щодо того, що протягом своєї каденції президент Зеленський закінчить цю війну”, – заявив Єрмак.

Де не проводитимуться місцеві вибори 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу. Згідно з рішенням, вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя та в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Також у зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької і Луганської областей, вибори депутатів Донецького і Луганського обласних рад не призначаються і не проводяться. Росія і підконтрольні їй бойовики з 19 серпня блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com