В ООН назвали кількість цивільних, які постраждали від агресії Росії проти України

10.10.2023, 15:02
148041

В Організації Обʼєднаних Націй підрахували, що з 24 лютого 2022 року від повномасштабного вторгнення РФ постраждали понад 27 тисяч цивільних жителів нашої країни. Йдеться як про поранених, так і про загиблих мирних жителів.

Читайте також: Помер відомий український актор-зрадник, який перейшов на сторону росіян

Про це розповіла заступниця генсека ООН з гуманітарних питань Джойс Мсуя. Відповідну заяву вона зробила, виступаючи на Раді безпеки ООН у Нью-Йорку в понеділок, 9 жовтня.

“За даними Офісу Верховного комісара ООН з прав людини, станом на 8 жовтня по всій Україні було зареєстровано 27 768 цивільних жертв, серед яких 560 загиблих дітей”, – сказала Мсуя.

Вона також зазначила, що справжня кількість жертв серед цивільного населення в Україні набагато більша, адже велика кількість даних потребує підтвердження та уточнення. 

Також заступниця генсека ООН повідомила, що за перші вісім місяців поточного року приблизно 8,3 мільйона людей в Україні отримали гуманітарну допомогу.

“Майже 500 гуманітарних партнерів, більшість із яких – місцеві організації, в тому числі жіночі, – продовжать надавати критично важливу допомогу й захист. Їхня мета – досягти 11,1 млн людей у 2023-му році”, – додала дипломатка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com