В ООН відзвітували про кількість загиблих цивільних осіб за час війни в Україні

12.01.2024, 16:03
152773

Підтверджена кількість цивільних осіб, загиблих в Україні з лютого 2022 року, перевищила 10 200 осіб, включно з 575 дітьми, а кількість поранених перевищила 19 300 осіб.

Читайте також: Зеленський відповів, коли може закінчитися війна і від чого це залежить

Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних питань.

“З 29 грудня ми стали свідками ще однієї ескалації конфлікту: повітряні атаки по всій Україні призвели до збільшення кількості смертей і поранень серед цивільного населення, а також до масштабних збитків і руйнувань будинків, шкіл, лікарень, енергосистем та іншої важливої цивільної інфраструктури”, – йдеться в заяві.

Директор з операцій та інформаційно-пропагандистської діяльності Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну додав, що удари завдають особливо важкої шкоди мирному населенню поблизу лінії фронту в Донецькій, Харківській, Херсонській та Запорізькій областях. Також постраждали й громади на території західної частини України та в Києві.

Точна кількість загиблих невідома

З 29 грудня Управління ООН з прав людини вже зафіксувало загибель 125 мирних жителів і поранення понад 550 мирних жителів по всій Україні.

“Таким чином, підтверджене число цивільних осіб, убитих із лютого 2022 року, перевищило 10 200 осіб, включно з 575 дітьми, а число поранених перевищило 19 300 осіб”, – додали в ООН.

Зазначимо, що точна кількість загиблих цивільних осіб від російських обстрілів та інших воєнних злочинів невідома. Росія не допускає ООН на тимчасово окуповані території України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com