В Середземному морі підвищується рівень мікропластику

30.09.2019, 07:30
44492

Морські біологи протягом шести років вивчали масштаби проблеми екології, рівень мікропластика в Середземному морі підвищується з кожним роком, повідомляє Euronews.

Читайте також: Експерти не рекомендують використовувати пластикові пляшки повторно: небезпечно для здроров`я

Дані були отримані від Project Mediterranean (Проект Середземномор’я) – плавучої лабораторії, яка мандрує по водах, щоб скласти уявлення про ступінь забруднення моря.

В рамках проекту було виявлено велику кількість сміття на морському дні, в основному в районах, де течії утворюють вихори.

Велика кількість мікропластика також була знайдена під час дослідження зразків планктону. Результати вчені представили на конференції в Італії.

Багато пластикових відходів, що потрапляють в море, розмивається в мікропластик і з’їдається дрібною рибою, яка, в свою чергу, потрапляє в харчовий ланцюг людини.

″Виробництво пластика в світі збільшується на дев’ять відсотків щороку. Якщо це можливо, давайте повернемося до скла, давайте повернемося до скла, яке можна переробити″,– сказав професор Адріано Мадонна, провідний морський біолог з Університету Неаполя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com