В США вакцина від коронавірусу пройшла випробування на людях

19.05.2020, 20:19
72914

У США випробували на групі добровольців вакцину від коронавірусу. Американська біотехнологічна компанія Moderna повідомила про успішне завершення першої фази клінічних випробувань вакцини від коронавірусу на людях.

Читайте також: Вчені дослідили, що у лікуванні людей з коронавірусом може допомогти апарат для насичення крові киснем

Як повідомляє medikforum з посиланям на Reuters, про початок випробувань препарату на групі добровольців було повідомлено в квітні. Вакцину з робочою назвою mRNA−1273 вводили здоровим людям. У ньому беруть участь 45 добровольців у віці від 18 до 55 років.

Учасників поділили на три групи. Для кожної була призначена своя доза препарату − 25, 100 або 250 мкг. Ліки вводили шляхом ін’єкції в плече два рази з інтервалом у 28 днів. При цьому потрібну кількість антитіл виробилося у групи, якій призначили дозу 25 мкг.

В результаті кількість антитіл учасників випробувань в залежності від дози препарату або перевищувала відповідний показник у крові людей, що вилікувалися від COVID−19, або знаходився на тому ж рівні. При цьому препарат визнаний безпечним, не дає ніяких попычних ускладнень.

Виробники вважають це успіхом і готові приступити до фінальної стадії клінічних випробувань, яка повинна початися в липні.

“На початковій стадії вакцина зарекомендувала себе безпечною і такою, що  переноситься без ускладнень”, − йдеться в повідомленні компанії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com