В Україні до 2021 року продовжили ембарго на російські товари

16.07.2019, 14:11
33257

Кабінет міністрів України продовжив заборону ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації до 31 грудня 2020 року. Постанову від 5 липня № 605 оприлюднено на Урядовому порталі, пише УНІАН.

Читайте також: “Бізнес зруйнований”: Росія відсудила в України велику кондитерську фабрику

Документом вносяться відповідні зміни до постанови від 30 грудня 2015 р. № 1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації” (зі змінами, внесеними постановою Кабінету міністрів від 15 травня 2019 р. № 535). У своїй постанові Кабмін відстрочив заборону на ввезення легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів до кінця поточного року.

Також уряд дозволив ввезення товарів з переліку на суму здійсненої передоплати за них, якщо вона була здійснена до набрання чинності заборони та за умови попереднього отримання Державною фіскальною службою документального підтвердження здійснення такої попередньої оплати від банку за зверненням української компанії. Кабмін також надав ДФС право здійснювати перевірку країни походження товарів, якщо вона не передбачена у пунктах пропуску через кордон. Постанова набирає чинності з дня опублікування і втрачає чинність 1 січня 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com