В Україні дозволили фотографуватися на паспорт у релігійних головних уборах

22.11.2019, 17:13
53582

Представникам різних віросповідань дозволили фотографування на документи в головному уборі.

Читайте також: НБУ дозволив банкам обслуговувати українців із закордонним паспортом

Про це повідомили на пресконференції заступники міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук та Сергій Гончаров, а також голова Державної міграційної служби Максим Соколюк, пише УНІАН.

За їхніми словами, з 19 листопада вступили в силу зміни до низки нормативно-правових актів МВС та ДМС, які дозволяють представникам різних конфесій фотографування на документи у релігійних головних уборах. Також вони розповіли, що основною вимогою до таких фотографій є те, що 80% обличчя людини має бути відкритим.

Головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию. Крім того, стало можливим фотографування у штучних предметах та матеріалах на підставі медичних показань, які підтверджено медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я. Разом з тим, зазначив Гончаров, заборонено фотографуватись на документи з предметами на голові, які не мають відношення до релігійних конфесій, – з навушниками, каструлями, шоломами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com