В Україні хочуть допустити до друку книги російських авторів, які засудили агресію РФ

17.08.2023, 13:30
145246

Парламентський комітет має намір розробити можливість друку книг російських авторів, які засудили агресію РФ.

Читайте також: Трампу оголосили четверте обвинувачення: у чому його підозрюють цього разу (відео)

Про це йдеться у повідомленні “Детектор Медіа” із посиланням на результати засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Раніше видавництво “Кліо” направило звернення щодо можливості друку монографії російської історикині про Івана Богуна звернулося до комітету.

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики пропонує внести зміни до законодавства, щоб дозволити друк в українських видавництвах російських авторів, які публічно засудили агресію Росії проти України.

Зазначимо, що авторкою монографії про Івана Богуна є Тетяна Таїрова-Яковлева — російської історикиня, дослідниця історії України XVI-XVIII ст. (серед її робіт — книги про Івана Мазепу, Коліївщину, період Руїни тощо).

Інші члени комітету підтримали цю пропозицію щодо розробки пропозицій змін до законодавства.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону №9568, який передбачає внесення змін до двох законів: “Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні» та “Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження”.

Автори проєкту в пояснювальній записці зазначають, що ефективне здійснення підтримки розповсюджувачів видавничої продукції потребує внесення технічних уточнень до деяких положень закону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com