В Україні хочуть запровадити нову систему штрафів для водіїв: що відомо

22.02.2022, 17:01
111979

Незабаром в Україні можуть запровадити новий принцип штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Так, у Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроєкт №7026-1.

Читайте також: В Україні розпочали роботу ще понад 20 камер автоматичної фіксації порушень ПДР

Документ передбачає двократне збільшення штрафів для тих, хто скоїть від трьох до п’яти правопорушень протягом року. Якщо водій порушить від п’яти до десяти раз – сума штрафу зросте у п’ять разів. Якщо порушень буде більше ніж 10 – можуть позбавити водійських прав терміном до двох років, передає Auto24.

За словами авторів законопроекту, документ покликаний посилити відповідальність для водіїв, які систематично порушують ПДР.

Читайте також: Чим дорожче авто, тим більший штраф: в Україні хочуть у десять разів підвищити покарання за порушення ПДР

“Під систематичним правопорушенням у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та порушення правил дорожнього руху розуміється вчинення трьох і більше таких протиправних дій протягом року”, – йдеться в проєкті Закону.

Наразі документ перебуває на розгляді у парламентському Комітеті з правоохоронної діяльності. Згодом його передадуть на розгляд парламенту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com