В Україні інсуліни та антибіотики хочуть продавати тільки за елетронними рецептами

22.12.2020, 11:29
91895

Міністерство охорони здоровʼя з квітня 2021 роки планує ввести продаж антибіотиків виключно за електронними рецептами.

Про це міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив на брифінгу, – пише Бабель.

Читати також: У МОЗ повідомили, коли очікують пік захворюваності на COVID-19.

«Всі антибіотики мають продаватися виключно за електронним рецептом. Ми розроблюємо зараз модуль, плануємо, що з 1 квітня він почне працювати. Спочатку він почне працювати з інсулінами, з препаратами для імуносупресії та нарковмісними препаратами. А наступним кроком будуть антибіотики виключно за електронним рецептом», — сказав Степанов.

Міністр заявив, що зараз відомство посилює контроль відпуску ліків в аптеках, а Держслужба з лікарських засобів отримала доручення провести контроль.

  • Електронний рецепт можна буде отримати у сімейного лікаря, терапевта чи педіатра після прийому. Він буде оформлюватися за допомогою електронної системи охорони здоровʼя. Пацієнту приходитиме СМС з кодом рецепту і кодом підтвердження для отримання ліків у будь-якій аптеці, яка бере участь у програмі «Доступні ліки». Провізору потрібно буде назвати код і ліки з прописаного рецепту.
  • 17 вересня Верховна Рада дозволила продавати ліки в інтернеті. Згідно з законом, у підприємства має бути ліцензія на роздрібну торгівлю ліками — за цієї умови воно може їх продавати через Інтернет та доставляти безпосередньо споживачу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com