В Україні можуть перенести День Незалежності і надати офіційного статусу червоно-чорному прапору

8.10.2019, 13:51
45896

Оксана Савчук народний депутат України, член  ВО “Свобода”  внесла до Верховної Ради законопроєкт про перенесення Дня незалежності України і надання офіційного статусу червоно−чорному прапору. Проєкт постанови №2205 та законопроєкт №2229 були опубліковані на сайті парламенту.

Читайте також: У незалежній Україні вперше провели вогневі випробовування ракети-носія

Депутатка запропонувала зробити 22 січня 1918 року датою відліку української незалежності й відзначати державне свято замість 24 серпня саме цього дня. Водночас 24 серпня, згідно з документом, залишиться червоним днем календаря, однак буде вважатися Днем відновлення незалежності.

Савчук також виступила за офіційний статус для червоно−чорного прапора. Вона пропонує називати його прапором Національного гідності, який у певні дні має підніматися на державних установах поряд із національним. Уточнюється, що червоно−чорний стяг не має перебувати вище за синьо−жовтий.

Оксана Савчук запропонувала також ввести відповідальність за наругу над прапором Національної гідності. Законопроєкт передбачає таке ж покарання, як і за наругу над прапором України – штраф 850 гривень чи арешт до пів року, або позбавлення волі до 3 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com