В Україні набув чинності закон про будівництво пандусів

12.02.2020, 11:10
62904

В Україні набув чинності Закон про дозвіл на облаштування пандусів у будинках, який дозволяє будувати пандуси без документів про право власності та користування земельною ділянкою. Напередодні закон був опублікований в Голосі України і набув чинності в середу, 12 лютого, інформує Корреспондент.

Читайте також: Помпео заявив у Берліні, що будівництво “Північного потоку-2” спричинить енергозалежність ЄС від Росії

Передбачені зміни в закон Про регулювання містобудівної діяльності, якими дозволяється облаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, в тому числі до під’їздів і/або квартир в житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення за відсутності документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою.

Закон визначає, що об’єкт не може бути прийнятий в експлуатацію в разі, якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі за доступністю для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також зазначається, що порядок облаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів або їхнього розумного пристосування встановлює Кабмін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com