В Україні нестача захисних масок в аптеках

7.02.2020, 12:10
62337

Міністерство охорони здоров’я України під час селекторної наради з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я та зустрічі з виробниками хірургічних масок і їх постачальниками відзначає проблему дефіциту масок в аптечних мережах. Про це повідомила прес-служба Центру громадського здоров’я, пише інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також: У Мінохорони здоров’я хочуть відмовитись від бюрократичних медичних довідок

Як повідомив, комерційний директор аптечної мережі “Аптека доброго дня” Андрій Паніматченко останнім часом попит на медичні маски зріс у 15 разів, тому аптечні мережі та постачальники не в змозі забезпечити такий попит повною мірою.

“Попит на маски у зв’язку з новими інфоприводами про коронавірус зріс у 15 разів. Ми зверталися до постачальників, але у них маски також закінчилися. Жоден постачальник не може забезпечити такий попит. Річ у тому, що більшість масок постачаються і з Китаю, на це необхідно багато часу”, – сказав він.

За словами СЕО сервісу Liki24.com, що здійснює пошук та доставку лікзасобів, Антона Авринського, дефіцит масок і лікзасобів у мережах наразі не фіксується.

“Поки що ми не фіксуємо нестачі одноразових медичних масок або медикаментів в аптеках України. Вітамінів, засобів від нежитю та застуди, противірусних засобів різних цінових категорій вистачає в абсолютно в усіх аптечних точках. Навпаки – через аномально теплу зиму фіксується набагато менша кількість звернень користувачів саме за цією категорією медикаментів. Сподіватимемося, що епідемії різних вірусів, зокрема коронавірусу, Україну обійдуть”, – сказав він агентству.

Водночас серед п’яти опитаних кореспондентом “Інтерфакс-Україна” аптек і мережі аптек у Києві в наявності медичних масок не було лише в одній.

У мережі “Аптека гормональних препаратів” повідомили, що маски є в усіх аптеках.

Згідно з даними мережі аптек “911”, маски є, але не в усіх точках: “Доступно під замовлення. Період обробки замовлень від постачальника – від трьох максимум до п’яти робочих днів”.

Як стверджує Всесвітня організація охорони здоров’я, маски не треба носити людям без симптомів респіраторного захворювання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com