В Україні планують масово закривати в’язниці

11.10.2019, 21:48
46618

В Україні плануємо закрити близько третини тюрем. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пише Радіо Свобода.

Читайте також: Зеленський призначив Вітенка членом Наглядової ради держконцерну “Укроборонпром”

За його словами, відомство планує відійти від принципу, за яким основним методом покарання злочинців є позбавлення волі.

″Позбавляти свободи повинні лише невелику кількість людей, дуже обмежену. Тому що це, по-перше, неефективно, по-друге, дуже дорого. Людина, яка виходить з місць позбавлення волі, а вона не пристосована до життя, і скоює злочини знову. Тюремна система не виконує свою функцію″, – вважає міністр.

Він навів у приклад досвід країн Європи, де до правопорушників застосовують покарання у вигляді програми корекції, часткову ізоляцію або обмеження пересування за допомогою електронного браслета.

″Ключова реформа, яку ми задумали, – ми будемо шукати фінансування, можливо, донорське, для того щоб побудувати кілька в’язниць за зразком тієї ж Норвегії, сучасні, зручні, ефективні в’язниці, які використовують трохи енергії, енергоефективні, де, дійсно, можна було б реально працювати з ув’язненими, які потребують ізоляції″, – зазначив він.

За даними Мін’юсту, зараз в Україні більше ста в’язниць. Третину з них планується закрити і продати земельні ділянки, а вирученими коштами покрити базові витрати для будівництва нових закладів. Точних прогнозів Малюська не дає, однак припускає, що якщо починати роботу над втіленням проекту в 2020 році, Україні знадобиться іноземне фінансування, щоб побудувати нові місця утримання ув’язнених.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com