В Україні почали обговорювати податки на дощову воду й солідарність

24.09.2021, 20:51
101690

На тлі можливого голосування в парламенті так званого “ресурсного” законопроекту в Україні заговорили про незвичайні податки, які наразі платять жителі Німеччини.

Читайте також: В Афганістані таліби планують повернути страти – ЗМІ

Так, в ефірі ток-шоу “Право на владу” про них розповів політолог з Німеччини Дмитро Стратієвський.

Зокрема, одним з таких є податок на дощову воду, який зобов’язані платити жителі приватних будинків. Експерт назвав дві його “логіки”.

“Перше – дощова вода може бути використана в різних цілях на особистій присадибній ділянці, друге – дощова вода служить навантаженням каналізаційної системи, яка в комунальній власності, тому має бути сплачений відповідний податок”, – пояснив Стратієвський.

Він також розповів про “податок на солідарність”, який був введений після об’єднання Німеччини. З 2021 року, за словами політолога, його платять жителі з високим доходом. Раніше його платили всі, крім тих, хто отримує мінімальну зарплату.

Також він підтвердив, що німці платять податки на домашніх тварин (в залежності від розміру і небезпеки), холостяків тощо. “Бездітні ще платять додаткові внески в медичні каси й каси страхування на випадок інвалідності”, – додав Стратієвський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com