В Україні розгромили армійський корпус, який повинен був захищати Калінінград — Forbes

30.10.2022, 12:03
130051

11-й армійський корпус збройних сил РФ, який мав бути загрозою для східного флангу НАТО, було перекинуто на фронт у Харківській області, де його майже повністю розгромили.

Читайте також: Росіяни розхитують ситуацію в Молдові, антиурядові протести не вщухають тижнями

Про це повідомляє Forbes.

У виданні зазначають, що армійський корпус, який дислокувався в Калінінградській області Росії, став “гарматним м’ясом для української армії, яка на папері була слабшою за російську”.

“Наразі Калінінград майже беззахисний, і загроза, яку війська області колись становили для НАТО, зникла”, – йдеться в публікації.

За інформацією видання, до початку повномасштабної війни РФ проти України в Калінінграді було не менш ніж 12 тисяч російських військових. На озброєнні було близько 100 танків Т-72, кілька сотень бойових машин БТР, гаубиці Мста-С, а також ракети БМ-27 та БМ-30.

Читайте також: “Нафтогаз” доручив припинити постачання газу на Трипільську ТЕС – одну з найбільших на Київщині

Коли справи в армії РФ на фронті почали погіршуватися, Кремль мобілізував 11-й армійський корпус, перекинувши його на кораблях та літаках до Бєлгорода, а потім – на Харківщину.

Під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині десятки тисяч росіян втекли, здалися в полон або загинули на місці. При цьому 11-й армійський корпус постраждав найбільше. За даними Генштабу ЗСУ, тоді корпус втратив 200 машин та половину особового складу.

“Розгортання та подальше знищення 11-го армійського корпусу є жахливим ударом для РФ у війні в Україні. Але наслідки поширюються на всю Європу. 11-й армійський корпус мав захищати Калінінград та загрожувати східному фронту НАТО. Тепер не може ні того, ні іншого”, – зазначає Forbes.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com