В Україні розмитнення автомобілів з Європи здорожчало на 20%

27.01.2022, 21:32
110103

Мабуть вже кожен автомобіліст помітив, що на ринку авто зараз ситуація дуже нестабільна. Ціни дуже зростають, а якість машин гіршає. Перший чинник – це дефіцит нових авто, через нестачу чіпів та напівпровідників. Більшість людей, які раніше купляли лише нові авто, перейшли на вживані.

Читайте також: Канада на три роки продовжить військову тренувальну місію в Україні

Раніше можна було без проблем привезти для себе з Європи непоганий автомобіль за нормальний цінник, але не зараз. Розмитнення автомобілів з Європи та Кореї в Україні подорожчало на 20%. Вся справа в тому, що такі автомобілі при розмитненні оцінюються по спеціальному каталогу, де вказано яка середня ціна кожного авто і від цього залежить і кінцева сума всіх платежів. Так, як автомобілі на внутрішніх ринках подорожчали, то і ціни в каталозі також зросли, ось ми і отримуємо ці 20% здорожчання. Про це ТСН.Авто повідомив журналіст програми “ДжеДаі” Максим Хотіленко.

Виходить, що автомобілі на ринках Європи та Кореї і так піднялись у ціні так до них ще додалося і підвищене у ціннику розмитнення. Також, більшість гарних варіантів на які раніше європейці навіть і не дивились, продаються за лічені хвилини.

Тому перекупникам доводиться витрачати багато часу, щоб відшукати та придбати безпроблемне авто з невеликим пробігом, а потім привезти в Україну та розмитнити. Саме тому ми і спостерігаємо підняття цін на вживані авто.

Треба зазначити, що навіть ті автомобілі, які куплені в Україні також піднялися в ціні, адже якщо є попит – завжди буде пропозиція. Автомобілісти не маючи змоги піти в автосалон і придбати бажаний автомобіль вимушені купляти вживані авто за завищеною ціною.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com