В Україні судитимуть Павла “Мерседеса”: що загрожує митрополиту МП

20.10.2023, 17:32
148585

За виправдовування збройної агресії країни-агресорки Росії проти України будуть судити колишнього митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебідя). Він причетний до підривної діяльності проти України.

Читайте також: Британія впроваджує План надзвичайної допомоги Україні на зиму

Про це повідомили у пресслужбах СБУ та Офісу генпрокурора.

Слідчі СБУ встановили, що митрополит неодноразово публічно заперечував існування України як суверенної держави. Павло “Мерседес” також називав російську збройну агресію проти України “громадянським конфліктом”, який триває від 2014 року. Зазначається, що ініційована СБУ судова лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій клірика.

За матеріалами СБУ, митрополит обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу:

порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно,

виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинене службовою особою повторно.

Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Офісі генпрокурора наголошують, що встановлено факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це у рішенні суду.

Також повідомляється, що у телефонних розмовах з вірянами своїми висловами Павло розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтверджено висновками відповідних експертиз. Митрополит МП робив заяви, які виправдовували дії держави-агресору, а у виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com