В Україні ухвалили новий закон про кредити

3.07.2018, 17:35
3262

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому депутатський законопроект № 6027-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування”. “За” проголосували 239 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Національний банк України (НБУ) пояснив, що документ допоможе вирішити проблеми, які перешкоджають відновленню кредитування економіки і несуть додаткові ризики для інвесторів.

“В умовах захищеності прав кредиторів банки зможуть висувати більш лояльні вимоги до потенційних позичальників. Це, безумовно, сприятиме активному кредитуванню, зниженню вартості кредитних ресурсів і, відповідно, полегшенню доступу суб’єктів господарювання та фізичних осіб до банківських продуктів”, – відзначили в НБУ.

При цьому в ході доопрацювання законопроекту була уточнена норма про доступ банків до Державного реєстру активів цивільного стан. Такий доступ надаватимуть за письмової згоди фізичної особи, якої стосуються відомості. Крім того, були скорочені з року до шести місяців строки пред’явлення кредитором вимог до спадкоємців.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com