В Україні в 2019 році відновлено 2,4 тис. кілометрів автошляхів

8.01.2020, 17:10
59125

За 2019 рік в Україні відновлено 2407,5 км автодоріг, у тому числі відремонтовано та побудовано 930,5 км доріг державного значення. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

Читайте також: В Україні будуватимуть дороги з відходів промислового виробництва

“У 2019 “Укравтодор” ввів в експлуатацію 930,5 км відремонтованих і побудованих доріг державного значення. Види ремонту на дорогах державного значення: будівництво та реконструкція − 34,8 км; капітальний ремонт − 82,1 км; поточний середній − 813,6 км. Обласні державні адміністрації ввели в експлуатацію 1477 км доріг місцевого значення”, − йдеться в повідомленні.

У прес−службі відзначили, що основними проектами “Укравтодору” в 2019 році були: Н-08 Запоріжжя − Маріуполь, М-21 Виступовичі − Житомир − Могилів− Подільський, М− 12 Стрий − Тернопіль − Хмельницький − Вінниця − Кропивницький − Знам’янка, будівництво та реконструкція дороги Н− 31 Дніпро − Царичанка − Кобеляки − Решетилівка, Н− 11 Дніпро − Кривий Ріг − Миколаїв, Н− 14 Олександрівка − Кропивницький − Миколаїв, М− 05 Київ − Одеса, Р− 51 Мерефа− Лозова − Павлоград.

Читайте також: Повідомили ім’я нового очільника Укравтодору

Також повідомляється, що цього року в Україні буде відремонтовано більш як 4 тис. км доріг державного і місцевого значення. Відзначається, що основними проектами “Укравтодору” в 2020 році стануть будівництво першої черги мосту через Дніпро в Запоріжжі, реконструкція до категорії швидкісного шосе траси Н− 31 Дніпро− Решетилівка, реконструкція до категорії швидкісного шосе Північної об’їзної дороги Житомира по трасі М− 06, продовження реалізації проекту GO Highway (у Вінницькій і Хмельницькій областях), завершення реконструкції до категорії швидкісного шосе дороги М− 03 на ділянці Лубни − Полтава − Валки, завершення будівництва південно− -західного об’їзду Полтави, капітальний ремонт траси М− 01 на ділянці Київ − Кіпті, ремонт траси Н− 23 на ділянці Кропивницький − Кривий Ріг, завершення ремонту траси Н− 11 Дніпро − Кривий Ріг − Миколаїв тощо.

“Також буде проведено міжнародні тендери, і очікуємо початку робіт на проектах капітального ремонту траси М− 05 Київ −  Одеса в Черкаській області та будівництва північного об’їзду міста Львів за рахунок кредитів ЄБРР і ЄІБ”, − повідомили в “Укравтодорі”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com