В Україні в тестовому режимі запускають електронні лікарняні, – заступник міністра

9.07.2020, 13:11
77824

Міністерство охорони здоров’я в тестовому режимі запускає електронні лікарняні на базі сервісу Пенсійного фонду. Наразі в роботі підготовка нормативно-правових актів, яка забезпечить роботу лікарняних.

Читайте також: Імунолог пояснив чи потрібно робити щеплення в умовах карантину

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер, повідомляє РбК-Україна.

За його словами, наразі є дві моделі розвитку проекту:

Спрощена система” – партнери з Пенсійного фонду розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті фонду, де лікар за допомогою електронного цифрового підпису може вносити інформацію про пацієнта. Далі в автоматичному режимі всім службам ця інформація буде надаватися з бази даних ПФ.

Це дозволить запустити електронні лікарняні до кінця літа. МОЗ до 10 липня приймає від усіх відповідних медзакладів, які хочуть брати участь в тестуванні цієї системи, форми реєстрації.

Цільова модель, яка полягає в тому, що коли в базі даних eHealth є дані про пацієнта, лікар зможе виписувати е-лікарняні з мінімальною кількістю дій.

Повноцінна модель буде впроваджена на початку 2021 року і буде інтегрована в будь-яку медичну інформаційну систему, при цьому не буде залежати від форми власності медустанови.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com