В Україні відзначають День пам’яті “Кіборгів”

16.01.2020, 09:32
59965

У 2014-2015 роках захисники України героїчно захищали Донецький аеропорт. Сьогодні в Україні віддають честь та вшановують пам’ять патріотів, які не побоялися дати відсіч ворогу.

Читайте також: Незламні Кіборги: 5 років тому розпочалися бої за Донецький аеропорт

З нагоди всеукраїнського дня пам’яті “Кіборгів” міністр оборони України Андрій Загороднюк написав на своїй сторінці у Facebook: “Кіборги”. Символ нескореного духу. Ми пам’ятаємо усіх, хто боронив Донецький аеропорт”.

Також, МВС України‏ опублікувало у Twitter відео, присвячене Дню пам’яті Кіборгів.

“Україно, схили голову – сьогодні День пам’яті “Кіборгів”… Наші “Кіборги” дійсно надлюди, з плоті і крові, але з залізним духом і неймовірно мужніми серцями! Ви навчили нас не здаватися, ви нагадали нам, що таке гордість за військо, за державу”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 січня Україна вшановує пам’ять “Кіборгів”, які загинули внаслідок підриву терміналу Донецького аеропорту 19 та 20 січня 2015 року. Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 22 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України.

Так, 20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилися, ховаючи під собою українських захисників. 22 січня 2015 року вцілілі захисники вийшли з терміналу, проте багато поранених і контужених українських бійців потрапила до полону. Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com