В Україні з понеділка посилюють карантинні заходи: що потрібно знати

5.04.2020, 21:17
68674

З 6 квітня карантин буде більш жорстким: Постановою №211 будуть введені нові заходи. Серед них − обов’язкове носіння масок і документів, що засвідчують особу, заборона на відвідування більшості громадських місць, включаючи парки і сквери, а також інші заходи. РБК−Україна детально опублікувало роз’яснення щодо карантинних заходів, які введуть в Україні з 6 квітня.

Чому ввели правило носити з собою документи, що засвідчують особу? Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не повинен він бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину.

Чи можна ходити по вулиці без маски? У Постанові №211 сказано, що у всіх громадських місцях ви повинні бути в масці або респіраторі. Громадське місце − частина будь−якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше) . Але! Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

Читайте також: “Укрпошта” під час карантину доставить пенсію і ліки додому

Яка відповідальність за порушення правил щодо карантину? Чи можуть мене оштрафувати за похід в парк або відсутність маски? Можуть. За порушення правил карантину − штраф від 17 тис. Грн до 34 тис. Грн. А якщо ви порушуєте санітарні правила і норми щодо запобігання поширенню інфекційного захворювання, може бути і кримінальна відповідальність.

Хто буде контролювати дотримання заходів карантину? Або поліція буде стояти на входах в парки? Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС і Нацгвардія.

Чи можна ходити по вулиці втрьох? По вулиці можна пересуватися тільки вдвох. Виняток − супровід дітей незалежно від їх кількості.

Читайте також: В уряді повідомили, чи будуть закриватися церкви в Україні на період карантину

В якому випадку людям старше 60 років можна тепер виходити на вулицю? Люди старше 60 років поки повинні сидіти вдома. Вони повинні знаходитися в певному ними місці самоізоляції і утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими вони спільно проживають. Людям, що знаходяться в самоізоляції (крім хворих COVID−19) і про яких нікому подбати, дозволено відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Ці люди повинні дотримуватися масочного режиму.

Чи можна буде гуляти навколо будинку? Це не заборонено, але діють інші обмеження: не можна пересуватися групами більше двох осіб і ходити в парки / сквери, зони відпочинку і т. П.

Чи дозволено виходити на вулицю з дітьми? Чи можна дітям молодше 14 років виходити самим на вулицю? Дітям до 14 років рекомендовано виходити на вулицю тільки в супроводі батьків або опікунів. У постанові №211 зазначено, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але навіть під’їзд і територія навколо вашого будинку можуть підпадати під визначення громадського місця. Тому рекомендуємо дітям не залишати будинок без супроводу дорослих.

Читайте також: Українців активно штрафують за порушення карантину

Як тепер вигулювати домашніх тварин? Як і раніше ви можете вигулювати домашніх тварин, проте не більше ніж удвох. Вигул домашніх тварин в парках і скверах дозволяється тільки однією людиною.

Коли діти знову підуть до школи? Заходи карантину поки діють до 24 квітня, а тому всі освітні установи переведені в онлайн. З ініціативи Президента починає працювати проект “Всеукраїнська школа онлайн”. Старт трансляції – 6 квітня.

Посилення карантину з 6 квітня: відповіді на 10 найпопулярніших питань

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com