В Україні з’явиться “надійний суб’єкт”

9.09.2020, 17:28
83674

Державна митна служба вводить поняття “надійного суб’єкта” для швидкого проходженням митного контролю. Про це повідомляє пресслужба Держмитслужби.

Читайте також: Транзит через Угорщину дозволений тільки через два пункти пропуску, – Держмитслужба

“Зараз ми спостерігаємо затримку вантажів на деяких митних пунктах. Але хочу зазначити, що жодного саботажу з боку митних органів не відбувається – йде робочий процес суто у правовому полі. Дійсно, тривалість митного оформлення може коливатися. Втім, це залежить від самого суб’єкта оформлення. Якщо до документів, змісту вантажу та його задекларованої вартості питань немає, то оформлення відбувається у найкоротші терміни. На сьогодні порушень законного періоду контролю (до 10 діб) на митницях ми не спостерігаємо”, – зазначив голова Державної митної служби Андрій Павловський.

Також він зазначив, що затримка вантажів часто зумовлена не ручним втручанням працівників митниці, а роботою автоматизованої системи.

Також Павловський зазначив, що компаніям, які не мають історії порушень, система надає статус “надійного суб’єкта”.

“Це маркер того, що клієнт впродовж певного часу відповідає критеріям прозорості. І тоді його оформлення проходить максимально швидко. На нараді із Асоціаціями підприємців я акцентував: ми сприяємо бізнесу, який веде прозору діяльність і сплачує усі законні платежі до бюджету. Український чи будь-який інший бізнес, що дотримується всіх правил при оформленні вантажу, не має проблем на митниці”, – підкреслив керівник Держмитслужби.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com