В Україні з’явиться військовий омбудсмен: за що він відповідатиме – розповів Лубінець

4.04.2024, 08:04
156840

Військовий омбудсман – це представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони. Його першочергове завдання – це захист прав українських військових і членів їхніх родин.

Читайте також: Фанати польського клубу під час тренування жорстко побили екстренера “Динамо” Хацкевича – ЗМІ

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Він пояснив, що йдеться про розгляд звернень і скарг військовослужбовців, надання первинної правничої допомоги, проведення перевірок і розслідування виявлених порушень. Наприклад, порушення права на відпустку чи не надання соціальних гарантій

“Розумію важливість та необхідність цього рішення. Проте хочу зазначити, що офіс Уповноваженого ВР України з прав людини займається захистом прав військовослужбовців та правоохоронців, представників усього сектору безпеки та оборони. Зауважу, що функції військового омбудсмана юридично і фактично виконує представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони”, – зауважив Лубінець.

Він нагадав, що їхня інституція – це незалежний конституційний державний орган, який діє в межах окремого законодавства, зокрема, виконує функції військового омбудсмана.

“Вже окреслюємо плани і готові працювати на результат! Адже обов’язок військовослужбовців – захищати державу, а обов’язок держави – захищати права військовослужбовців!”, – підсумував омбудсмен.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com