В Україні запрацювала послуга “муніципальна няня”: як скористатись

30.01.2019, 17:51
9755

З 2019 року в Україні з’явився новий вид соціальної допомоги для сімей з дітьми – “муніципальна няня”.

Читайте також: “Все обличчя в синцях”: няня познущалася над 1-річною дитиною

У Кабміні пояснили, як буде працювати новий вид послуг і хто може скористатися програмою, пише НВ.

Для кого доступна послуга

Послуга “муніципальна няня” доступна для сімей, у яких є діти до шести років. Уряд виділив на програму 500 млн гривень. На першому етапі послугою зможуть скористатися 25 тисяч українських сімей.

Розмір компенсації

Сім’я, яка бере участь в програмі, буде отримувати щомісячну компенсацію в розмірі 1626 гривень на відшкодування послуг няні. При цьому уточнюється, що щомісячні виплати на дитину в розмірі 860 гривень протягом трьох декретних років скасовуватися не будуть.

Компенсація за няню буде виплачуватися незалежно від того, виходить молода мама на роботу або ж залишається в декретній відпустці.

Кошти будуть видаватися управлінням соціального захисту населення в кінці кожного місяця. Розмір оплати буде переглядатися щорічно відповідно до рівня прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року.

Як оформити послугу

Мама самостійно обирає няню і укладає з нею цивільно-правовий договір, який не вимагає нотаріального посвідчення.

Потім мама повинна подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги “муніципальна няня”.

Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорта мами, підтверджуючі документи про оплату послуги няні (виписка з банківського рахунку, розрахункова квитанція).

Вимоги до няні

Няня, яка хоче отримати офіційне працевлаштування в родині по догляду за дітьми, повинна оформити СПД (фізична особа-підприємець КВЕД 97.00, КВЕД 88.91 / юридична особа-підприємець КВЕД 78.20, КВЕД 85.10).

Також у неї повинен бути рахунок в банку, на який буде надходити її заробітна плата.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com