В Україні запустили автоматичне призначення пенсій

1.07.2020, 17:28
77069

В Україні з 1 липня запустили автоматичне призначення пенсій за віком. Послуга дозволяє оформити виплати без відвідування органів Пенсійного фонду.

Читайте також: У нового очільника Львівщини знайдені незадекларовані квартира, машина і офшорні компанії

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду у Facebook.

Повідомляється, що з 1 липня пенсії будуть призначатися автоматично при досягненні пенсійного віку. Оформлення пенсії не вимагає особистого звернення та відвідування органів Пенсійного фонду.

“Сервіс дозволяє надати всю потрібну для призначення пенсії інформацію заздалегідь і провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних. Послуга надається засобами веб-порталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП)”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для цього необхідно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду з допомогою електронного підпису, заповнити заяву та анкету, додати скан-копії документів для підтвердження права на доплати та пільги, а також підписати анкету-заяву цифровим підписом і направити її до органу ПФ.

Після обробки анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами вебпорталу і через мобільний додаток.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com