В Україні зареєстрували ліки від туберкульозу

8.12.2021, 16:32
106760

Ліки призначені для тих пацієнтів, які мали низькі шанси на одужання через недієвість вже існуючих препаратів проти важких форм туберкульозу. ліки призначені для тих пацієнтів, які мали низькі шанси на одужання через недієвість вже існуючих препаратів проти важких форм туберкульозу.

Читайте також: Це точно застуда? Шість симптомів, які відрізняють коронавірус від звичайного ГРВІ

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало інноваційний препарат для лікування туберкульозу Претоманід.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.За його словами, ліки призначені для тих пацієнтів, які мали низькі шанси на одужання через недієвість вже існуючих препаратів проти важких форм туберкульозу.

Як пояснили в МОЗ, застосування нового препарату показано в інноваційному режимі BPаL в умовах операційних досліджень, коли замість 4−5 сильнодіючих ліків застосовується три препарати та з більш коротким терміном прийому.

Україна є п’ятою країною у світі, яка дозволила використання Претоманіду регулюючими органами та запроваджує сучасні підходи лікування стійкого до ліків туберкульозу.

У серпні 2020 року FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (США)) схвалило застосування нового протитуберкульозного препарату Претоманід для лікування туберкульозу з широкою стійкістю до лікування, а також випадків невдачі лікування мультирезистентного туберкульозу.

Україна закупила цей препарат на початку вересня 2021 року. Внаслідок проведеної закупівлі Претоманід зареєстровано в Україні за окремою процедурою реєстрації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com