В Україні заснували видавництво, яке публікуватиме розважальну літературу, для дітей.

22.02.2021, 10:26
94777

В Україні заснували видавництво «Блим-Блим», яке публікуватиме розважальні книжки для дітей. Про це повідомила засновниця видавництва Юлія Буднік, – пише Читомо.

Читайте також: Назвали книги, продаж яких злетів під час пандемії коронавірусу

Наразі видавництво запрошує до співпраці авторів, ілюстраторів, дизайнерів, перекладачів та генераторів ідей.

За словами Юлії Буднік, місією видавництва є захопити читанням дитячу аудиторію, яка мало читає, або таку, що взагалі не любить проводити час з книжкою.

«На мою думку, треба запропонувати дитині таку книгу, яка викликає сильні емоції та захопить з першого рядка. Власне, буду намагатися підбирати свій книжкового портфель таким чином, щоби українські читаки бралися за книгу не з примусу, а за власним великим бажанням! Тому обрала для себе розважальний напрям: графічні романи, гумористичні читальні серії, книжки-картинки, можливо, у подальшому комікси та трохи актуального нон-фікшну», – написала видавчиня у Facebook.В ексклюзивному коментарі Читомо Буднік зазначила, що наразі «Блим-Блим» орієнтується на авдиторію від молодшого шкільного віку до 9-го класу. Однак надалі плануються книжки і для зовсім маленьких дітей.

Також засновниця видавництва повідомила, що зараз готуються до друку чотири книжки закордонних авторів. Вихід першої очікується через 1 – 1,5 місяця. Загалом видавництво поки що планує випускати до 10 назв на рік.

«Співпрацюємо з канадськими і французькими партнерами. У подальшому хотілося б звісно розширити свій портфель українськими авторами», – зауважила вона.

Вибір назви видавчиня пояснила тим, що «хотілося щось ненав’язливе і смішне, можливо, навіть дещо незрозуміле, але веселе, без моралізаторства».

Також Буднік додала, що продовжує працювати над кількома проєктами у видавництві «Каламар», але згодом повністю зосередиться на роботі у «Блим-Блим».

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com