В Україні засудили капітана поліції, який перейшов на бік Росії та здав учасників АТО

12.01.2024, 18:02
152757

В Україні до 15 років позбавлення волі засудили капітана поліції, який під час окупації частини Харківщини перейшов на бік Росії та здав окупантам учасників АТО та працівників СБУ.

Читайте також: Окупанти наступають на Куп’янському напрямку: ЗСУ про ситуацію на фронті

Про це йдеться у вироку Деснянського районного суду міста Чернігова.

За даними суду, підозрюваним є дільничний офіцер поліції сектору поліцейської діяльності № 1 Куп`янського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області. Він під час окупації селища Дворічна у липні 2022 року добровільно погодився працювати на російських окупантів. Росіяни платили йому зарплату в розмірі 45 тисяч рублів.

Також він здав росіянам дані про учасників АТО та працівників СБУ. Під час втечі з регіону окупанти та колаборанти залишили документи і таким чином вдалось встановити дані тих, хто втік з росіянами.

Судове засідання здійснювалось без присутності обвинуваченого, оскільки на виклик суду він не прибув. Держава надала йому безплатного адвоката.

Суд визнав підозрюваного винним за ч.2 ст.111 КК України, ч.7 ст.111-1 КК України та засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого за державну зраду позбавили звання капітана поліції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com