В Україні збільшився середній розмір лікарняних

26.03.2020, 21:46
67676

Фонд соціального страхування повідомляє, що середній розмір виплат за лікарняними в Україні в лютому 2020 року становив 315 гривень за кожен день лікування, що на 19,1% більше, ніж у лютому минулого року. Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування України.

Читайте також: Лікарням Київщини критично бракує апаратів ШВЛ

Зазначається, що загалом за заявами−розрахунками, які відомство отримало від роботодавців у лютому, Фонд профінансував понад 2,9 млн днів перебування на лікарняних на суму 915,9 млн гривень. Виплати отримали 266,5 тисяч застрахованих осіб.

“За підсумками лютого 2020 року середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування України склав 315 грн за кожен день лікування. Це на 19,1% більше, ніж у лютому 2019 року”, – повідомили в установі.

Ця допомога надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу).

Читайте також: У Мін’юсті пояснили, як будуть оплачуватися лікарняні під час карантину

Розмір виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Середньоденна заробітна плата (дохід, грошове забезпечення) обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на кількість календарних днів зайнятості у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, невідпрацьованих з поважних причин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com