У Мін’юсті пояснили, як будуть оплачуватися лікарняні під час карантину

25.03.2020, 12:31
67495

Міністерство юстиції нагадало українцям про “особливий порядок” отримання лікарняних листів в період карантину у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу.

Читайте також: Буковель достроково закінчує зимовий сезон 2019 – 2020 у зв’язку з карантином

Про це йдеться в повідомленні Мін’юсту на сторінці в Facebook, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що в разі, якщо непрацездатність викликана введенням карантину, то людині зі страховкою буде надана фінансова допомога з першого дні відсутності на роботі. При цьому вона буде виплачуватися до закінчення обмежень. Виплати будуть проводити за допомогою Фонду соціального страхування.

У разі тимчасової непрацездатності за перебування в медустановах фіндопомогу буде виплачуватися з шостого дня і до повного одужання. Варто зазначити, що сюди ж віднесли самоізоляцію, спрямовану на протидію поширенню коронавірусу. Виплати також проводитиме Фонд соцстраху.

Примітно, що в разі захворювання дитини у віці до 14 років, грошова допомога також буде проводитися з першого дня хвороби і до повного одужання. Однак не довше 14 календарних днів. При цьому, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, обмеження по терміну виплат відсутня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com