В Україні ЗНО для вчителів стане обов’язковим – Новосад

12.12.2019, 15:50
56426

За п’ять−шість років сертифікація вчителів має стати обов’язковою для всіх педагогічних працівників. Пробні тести вже пройшли 863 педагога. Про плани міністерства розповіла Ганна Новосад, пише “РБК−Україна”.

Читайте також: ЗНО 2021 з математики проведуть за новою програмою

На думку глави МОН, сертифікація буде сприяти професійному росту вчителів. Нещодавно 863 вчителі добровільно взяли участь у здачі тестів. Більшість із них зробили це успішно.

“Ті 705 педагогів, які пройшли це професійне випробування, протягом трьох років отримуватимуть надбавку до зарплати у вигляді 20%. Зараз це пілотний інструмент. В цьому році була квота всього 1000 місць. Ми хочемо за наступні п’ять-шість років зробити так, щоб сертифікація стала обов’язковою”, − розповіла міністр освіти.

За словами Ганни Новосад, міністерство прагне, щоб вчителі сам хотіли розвиватися і рости в професійному плані. Також у відомстві планують оптимізувати систему виплат зарплат для вчителів.

“Треба оптимізувати систему надбавок. І зробити так, щоб у вчителя був один великий оклад, а не малесенький оклад і три десятки надбавок, якими можна маніпулювати, тримаючи вчителів в невідомості щодо їх фінальної зарплати”, − пояснила Новосад.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com