В Україні знизяться ціни на свинину

5.03.2021, 10:21
95179

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 8 – 14 березня 2021 року: 43 – 44 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Читайте також: Дієтологи: свинина може бути корисною, але надто захоплюватися нею не варто

Ціна живих свиней наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 2 грн/кг після різкого подорожчання в кінці лютого.

На початок березня ціна на українських свиней вища на 10-12 грн/кг ніж у Польщі, Німеччині та Данії. Навіть з різницею середньої ціни за місяць у 5 грн/кг у лютому, імпорт свинини до України зріс у 3,5 рази. Як зазначали аналітики Асоціації, гранична ціна на свиней в Україні, що могла стримати імпорт свинини була 42 грн/кг. Висока ціна на свиней в Україні провокує ще більший ріст імпорту. В лютому імпорт свинини виріс в 2 рази по відношенню до січня, в березні слід очікувати подвоєння імпорту вже до антирекорду лютого.

Переробні підприємства не зацікавлені у збитках свинарів і зменшенні вирощування свиней в Україні, тому намагалися в 2020 році не допустити обвалу ціни, коли були всі передумови для цього. На жаль, в 2021 році робота всупереч правил глобального ринку з боку свинарів може мати найгірші наслідки для всього ланцюга і вирощування, і переробки.

Перед м’ясною галуззю України стоять складні задачі: забезпечення населення доступними продуктами, висока ціна на сировину і конкуренція із значно дешевшим імпортом м’яса і м’ясних виробів, імпорт яких в 2020 році виріс в 2 рази. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує м’ясопереробні підприємства вступати в асоціацію, щоб разом підвищувати конкурентоздатність м’ясної галузі України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com