В українському університеті на вчителя фізики навчається один студент

20.10.2021, 20:04
103392

У Національному університеті “Чернігівський колегіум” імені Т. Шевченка цьогоріч на вчителя фізики вступив лише один першокурсник. Все через те, що тенденція на природничі спеціальності кожного року зменшується.

Читайте також: Вакцинація і робота: чи стане обов’язковою вимогою наявність COVID-щеплення для працівників

Про це повідомляє “Суспільне“.

Чому зменшився попит на спеціальності

За словами завідувача кафедри фізики та астрономії Юрія Дятлова, зменшення кількості абітурієнтів на такі спеціальності розпочалася ще у 2000-х роках.

Зокрема, у 2006 – 2007 роках із кафедри фізики цього вишу випустилися останні великі групи, а це приблизно 40 людей. Все тому, що абітурієнти розуміють, що вчитися буде не легко, а перспективи дуже малі. Окрім того, вчительські спеціальності вже не в пріоритеті та з кожним роком все відходять.

Так, цього року до “Чернігівського колегіуму” вступив лише один абітурієнт Ростислав Корнієнко.

“Страшні в мене результати, 103 бали із ЗНО. Чесно кажучи, це було майже спонтанно. Взагалі, в школі класу до 11 я фізику не любив. Але під кінець школи я вирішив, що, все ж таки, хочу піти на фізику”, – розповідає студент.

Також хлопець розповів, що не знає чи працюватиме вчителем, адже зарплати маленькі.

Зазначається, що в цей університет на вчителів хімії цього року вступили 3 студенти, вчителів інформатики – 6, вчителів математики – 10.

Як розповів керівник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький, через малу кількість охочих навчатися на вчителів виникла нестача педагогів. Зокрема, найбільше їх не вистачає у сільських школах, де зарплата молодого вчителя 7 тисяч гривень.

За його словами, в області не вистачає приблизно 20 вчителів природничих наук

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com