В Україну прибув другий літак із медзасобами з Китаю (фото)

29.03.2020, 12:16
67915

У Міжнародному аеропорту “Бориспіль” (Київ) приземлився другий вантажний літак авіакомпанії SCAT, який доправив з китайського міста Сямень чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє прес−служба Офісу Президента.

Читайте також: Китайські вчені з’ясували, при якій температурі гине коронавірус

Борт доставив в Україну 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн медичних масок та інші засоби захисту.

Після санітарної обробки вантаж надійде на логістичний склад, а потому буде доправлений у лікарні всіх областей України. Засоби захисту передадуть також для потреб Національної поліції та військовослужбовців.

Крім того, вночі окремим рейсом прибуде 100 тис. ПЛР−тестів.

“З вівторка будемо мати два додаткових літаки. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок доступними масками та іншими засобами захисту”, – повідомив заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID−19 Кирило Тимошенко.

Координацію доставки другого вантажу з Китаю здійснювали Офіс Президента та українські дипломати, які перебували в постійному контакті з китайськими центральними та місцевими органами влади.

Вночі літак вирушає до Китаю по наступний вантаж.

Нагадаємо, 23 березня літак Збройних сил України Іл−76 доставив до столичного аеропорту “Бориспіль” з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID−19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 109 нових випадків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com