В Україну приїхав режисер серіалу про Чорнобиль

22.09.2020, 19:50
84815

Шведський режисер, кліпмейкер, музикант Йохан Ренк, який зняв гучний серіал Чорнобиль, минулими вихідними прибув до України. Він побував у Києві, а також відправився в зону відчуження, де відвідав Прип’ять і Чорнобиль, повідомляє прес-служба Міністерства культури і інформполітики України.

Читайте також: Серіал “Чорнобиль” номінований на премію “Еммі” як “найкращий мінісеріал”

“Завдяки роботі шведського режисера весь світ у страшних деталях дізнався про трагічні події квітня 1986 року, але в Чорнобилі він побував вперше – більшість сцен культового серіалу знімали в Естонії”, – йдеться в повідомленні.

На питання, чому серіал про Україну знімався не в Україні, 53-річний Ренк відповів: “40-відсоткові кеш-рібейти”. За його словами, якби в нашій країні кіновиробникові повернули частину витрат на зйомки фільму, то все могло б бути по-іншому.

Нагадаємо, що світова прем’єра міні-серіалу Чорнобиль, яка практично відразу очолила світовий рейтинг телесеріалів, відбулася в 2019 році. Сценаристом виступив Крейг Мезин.

П’ятисерійний серіал створений американським телеканалом HBO спільно з британською телемережею Sky. Чорнобиль приурочений аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, ліквідації наслідків цієї аварії і розслідуванню її причин.

Після виходу на екрани картини, приплив іноземних туристів у Прип’ять значно збільшився.

Серіал відзначений Асоціацією телевізійних критиків, він отримав кілька нагород премій Еммі, Золотий Дербі, Золотий Глобус, відзначений Гільдією режисерів Америки і переміг у двох номінаціях Телевізійної Премії Британської Академії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com