В уряді анонсували зарплату лікарям до $900: коли чекати на підвищення

6.10.2021, 18:16
102439

Зарплата лікарів в Україні вже наступного року буде більшою. Уряд планує підвищити зарплатню лікарям та медичним працівникам до щонайменше 700 доларів (наразі майже 18,5 тисяч гривень).

Читайте також: У МОЗ розповіли, чи будуть вводити українцям третю дозу COVID-вакцини

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

За словами голови уряду, вже зараз середня зарплата в Україні складає понад 500 доларів, що є рекордним рівнем для нашої країни. Водночас Шмигаль анонсував суттєве підвищення зарплат для лікарів.

“Для тих самих лікарів ми наступного року середню зарплату зробимо на рівні 800-900 доларів, а мінімальну – на рівні 700 доларів”, – розповів Шмигаль.

Крім того, він назвав виїзд українців на заробітки за кордон “вироком тій системі, яка склалася в Україні за останні 30 років”. На його думку, люди їдуть за кордон не тільки через зарплати, але і через медицину, інфраструктуру, безпеку та перспективи для дітей. Утім, останнім часом, за його словами, тренд щодо виїзду українців на заробітки за кордон починає змінюватися.

“Свою роль тут зіграли і пандемія, і зростання попиту на кваліфіковану робочу силу в Україні, і окремі економічні та соціальні програми, які стимулюють людей повертатися”, – сказав прем’єр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com