В уряді хочуть знизити смертність на дорогах внаслідок ДТП на 30% до 2024 року

8.09.2020, 18:21
83589

Мінінфраструктури має намір продовжити роботу над підвищенням безпеки руху на українських дорогах та знизити смертність на 30% до 2024 року. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі, передає “Урядовий портал”.

Читайте також: В Україні зміниться свідоцтво про народження

“Наш головний пріоритет – це безпека на дорогах. Рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП в Україні є неприпустимо високим. За підрахунками Світового банку, соціально-економічні втрати України від дорожньо-транспортного травматизму оцінюються в майже 70 млрд грн на рік. Це приблизно 2% ВВП”, – сказав він.

За словами Криклія, наразі головною метою є зниження рівня смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року. Це має вберегти більше 1000 людських життів щороку.

Міністр додав, що чинна програма безпеки руху, фінансування якої у 2020-му становить 3,2 млрд грн, потребує якісно нового бачення та вдосконалення.

“Ми вже провели закупівлі на 87%, і це при тому, що минулого року рівень виконання програми безпеки руху ледь досягав 40%. Наразі ж ми визначили 100 % виконання програми як головне завдання для наших установ. Але разом з цим ми маємо вдосконалювати та створювати нові ефективні механізми підвищення безпеки на наших дорогах”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com